Foto: Vechtdal Centraal

42 sollicitanten burgemeesterschap Ommen

42 personen hebben bij Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten hun interesse kenbaar gemaakt voor het burgemeestersambt van de gemeente Ommen. Tussen de sollicitanten bevinden zich 14 vrouwen en 28 mannen. De leeftijd van de kandidaten varieert van 37 tot en met  65 jaar.

Achtergrond sollicitanten
31  kandidaten hebben of hadden een hoofdfunctie in het openbaar bestuur, 11 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond. 10 kandidaten zijn lid van het CDA, 3 van de CU, 5 van D66, 2 van GroenLinks, 2 van een lokale partij, 4 van de PvdA, 1 van de SGP, 11 van de VVD en 1 van 50Plus. Van 3 kandidaten is de politieke kleur niet bekend.

Vacature
De sollicitatietermijn liep van 15 juni tot 6 juli. De burgemeestersvacature in Ommen is ontstaan op 12 oktober 2015 door het vertrek van burgemeester Marc-Jan Ahne.

Sindsdien werd het ambt waargenomen door Mark Boumans die onlangs burgemeester van Doetinchem is geworden. Sinds 18 mei van dit jaar neemt Bas Verkerk het ambt waar.

Hoe verder?
De gemeenteraad heeft op 13 juni het profiel voor de nieuwe burgemeester geschetst. De komende tijd staat in het teken van het inwinnen van informatie en het voeren van  sollicitatiegesprekken. Daarna zal de Commissaris van de Koning op basis van het door de raad vastgestelde profiel een selectie van kandidaten aan de vertrouwenscommissie voorleggen. Die commissie kan vervolgens aan het werk. Het is uiteindelijk aan de raad om de beste kandidaat voor Ommen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen.

De procedure is erop gericht dat komend najaar bekend wordt wie kandidaat-burgemeester voor Ommen is.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten