Duurzame doorstart voor melkveebedrijf dankzij verbreding Hessenweg

OUDLEUSEN – In deze barre tijden van fosfaatwetgeving en de stoppersregeling besluiten om je melkveebedrijf te verplaatsen en een nieuwe ligboxstal te bouwen, mag gerust een huzarenstukje worden genoemd. De familie Van der Kamp deed het zette vrijdag de deuren van het nieuwe melkveebedrijf aan de Peezeweg in Oudleusen wagenwijd open voor iedereen die een kijkje wilde nemen.

Vanwege de verbreding van de provinciale Hessenweg moest hun boerderij wijken. Op de nieuwe locatie is een nieuwe ligboxenstal gebouwd met ruimte voor negentig melkkoeien en bijbehorend jongvee die onbeperkt bronwater uit ondergrondse waterbekkens mogen drinken. De koeien worden gemolken door twee melkrobots. De melk gaat naar de kaasfabriek van Royal Bel Leerdammer in Dalfsen. De stal is gebouwd naar de Maatlat Duurzame Veehouderij en is onder meer voorzien van dakisolatie, een vacuümpomp en een voorkoeler.

De mannen van de firma Pekkeriet realiseerden de riolering, het straatwerk en legden de kuilplaat voor het in te kuilen gras aan. Bij de bouw waren ook andere bedrijven uit het Vechtdal betrokken, waaronder installatiebedrijf Morrrenhof-Jansen b.v., Handelsonderneming K.A. van Spijker b.v., Remon waterbehandeling, Wildeboer, Loonbedrijf Lindeboom, Rabobank Vaart en Vechtstreek, Diergeneeskundig centrum Dalfsen, Ki Service Salland, Royal Bel Leerdammer b.v., Agri-producten Henk van der Vegte, LMB Prins, Jopie’s Groene Wereld en tot slot Bureau Kootstra.

Artikel delen:
Foto's 5
Gerelateerde berichten