PostNL past netwerk brievenbussen aan

PostNL past de komende tijd in gemeente Ommen het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat mensen in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijdert of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Voor iedereen bereikbaar

PostNL heeft de locaties van de brievenbussen met de gemeente en lokale belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK vastgesteld. Samen is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties wordt rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Veranderingen

Vanaf 25 september 2017 voert PostNL de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Overijssel door. In de gemeente Ommen blijven 19 brievenbussen, verdwijnen 12 brievenbussen en komt er 1 nieuwe brievenbus bij. De aanpassingen zijn eind oktober 2017 gerealiseerd.

Meer informatie

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten