Open dag op de Sint Bernardusschool

Centraal in het centrum van Ommen, dichtbij de Carrousel en het zwembad, staat de Sint Bernardusschool. Op de hoofdlocatie aan de Nering Bögelstraat 3 zijn de groepen 1 tot en met 6 gehuisvest. De groepen 7 en 8 hebben om de hoek hun eigen gebouw aan de Sandbergstraat.

 

Plannen voor renovatie en uitbreiding van de hoofdlocatie zijn aan de gemeente voorgelegd. Het streven is dan ook om over niet al te lange tijd weer alle groepen onder één dak te hebben in een schoolgebouw dat voldoet aan de eisen van het hedendaagse onderwijs.

 

Wilt u onze unieke sfeer eens ervaren, dan is er op woensdag 18 maart a.s. tijdens de open dag een gelegenheid om dat te doen. ’s Ochtends tussen 9.00 en 12.00 uur, maar ook ’s avonds tussen 17.30 en 19.00 uur kunt u binnenlopen voor een rondleiding en een gesprek. Voor uw kind is er dan de gelegenheid om onder begeleiding te spelen en/of te knutselen in een kleuterlokaal.

 

De Sint Bernardus is een achtklassige katholieke basisschool met een open levensvisie. De school staat open voor iedereen die onze katholiekchristelijke achtergrond respecteert en waardeert.
Ontwikkeling van talenten en respect voor het unieke van ieder mens zijn waarden die wij belangrijk vinden en die wij ook in de dagelijkse praktijk uitdragen.

 
Wij hebben onze eigen manier gevonden om deze mooie woorden handen en voeten te geven. De Sint Bernardusschool heeft geïnvesteerd in een team van mannen en vrouwen, van jonge en oudere leerkrachten. In ons team hebben we onder andere een onderwijskundige, een dyslexie- en dyscalculiespecialist, een aankomend gedragsspecialist en een onderwijsassistent.
De Sint Bernardus is een school waar kinderen aangeven dat de school een veilige plek voor ze is, waar ze gehoord worden en waar veel aandacht is voor Kanjertraining en sociaal-emotionele ontwikkeling. Sinds vorig schooljaar is er een leerlingenraad waarin kinderen zitten die actief meedenken over wat er op school gebeurt.

 
Naast de schoolse activiteiten doen wij elk jaar mee aan alle culturele evenementen en sportactiviteiten die er in de gemeente Ommen georganiseerd worden. Ook wordt er 3 keer per jaar een musical door verschillende groepen ingestudeerd en uitgevoerd. Naast het team en de leerlingen hebben wij ook zeer betrokken ouders die op allerlei gebieden actief zijn. Kortweg gezegd: De Sint Bernardus is een school waar kinderen met veel plezier naar toe gaan en waar we met z’n allen ontzettend trots op zijn.

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten