Bijeenkomst Dalfsen in 3D geslaagd

Rosengaerde heeft van de gemeente Dalfsen subsidie ontvangen voor 3 projecten: zo lang mogelijk thuis wonen, wat als dat even niet meer gaat / op basis van een inclusieve samenleving een netwerk creëren voor jongeren met een zorgvraag / inzet van Smart Glass. Om deze projecten vorm te geven organiseerde Rosengaerde op 27 september de interactieve bijeenkomst Dalfsen in 3D.

De middag startte met interessante sprekers. Hans Peter Benschop van het Trendbureau Overijssel schetste Dalfsen rond 2030, waarin zo’n 30% van de bevolking ouder dan 65 jaar is en het aantal oudere ouderen verhoudingsgewijs hoog is. Hoe kunnen we onze samenleving daarop inrichten? Vervolgens was er aandacht voor de uitprobeerdienst die inwoners van de gemeente Dalfsen de mogelijkheid biedt om een technologische ontwikkeling, die bijdraagt aan langer thuis wonen, uit te proberen.

Daarna was het tijd om met elkaar in gesprek te gaan over de genoemde projecten. Deelnemers, waaronder samenwerkingspartners, geïnteresseerde inwoners van Dalfsen en medewerkers van Rosengaerde, gingen enthousiast aan de slag en krachten werden gebundeld. Dit leverde innovatieve ideeën op en ook uitdagingen werden gesignaleerd.

Rosengaerde kijkt terug op een inspirerende middag, want het is gelukt om alle drie de projecten handen en voeten te geven. 40 mensen hebben durf-, denk- en doekracht laten zien en zijn ook bereid om zich te verbinden aan de drie projecten. Rosengaerde is blij met dit mooie resultaat en heeft veel zin om samen verder te bouwen aan deze projecten. Rosengaerde zet zich in voor goed wonen en leven voor iedereen en hoopt met deze projecten hieraan een positieve bijdrage te leveren.

Artikel delen:
Foto's 3
Gerelateerde berichten