Albert Heijn Dalfsen komt in beweging voor beweegtuin Rosengaerde

Op 24 september tijdens burendag gaat bij Rosengaerde de schop in de grond voor de nieuw te realiseren beweeg- en beleeftuin. Op 14 oktober volgt de officiële opening. Rosengaerde is druk bezig met het verkrijgen van sponsorgelden voor dit grote project.

In de tuin komen beweegtoestellen, een moestuin en er zijn plekjes om te zitten. De tuin, die gesitueerd wordt op het open terrein tussen de woningen van de Schoolstraat en de Pleijenhof, wordt een ontmoetingsplek die uitnodigt om naar buiten te gaan, te bewegen en te ontspannen.

Tijdens de beursvloer Dalfsen die op 1 juni jl. gehouden is, is Rosengaerde in contact gekomen met Albert en Joke Huisjes van Albert Heijn Dalfsen. Tijdens de beurs wisselen bedrijven en organisaties diensten en goederen uit. Ondernemers tonen zo hun maatschappelijke betrokkenheid en organisaties krijgen hulp in menskracht, kennis en middelen die ze nodig hebben. Rosengaerde nam deel aan de beursvloer in het kader van de te realiseren beweegtuin.

Samen is nagedacht over een leuke actie om geld in te zamelen. Joke Huisjes vertelt meer over de actie en legt uit waarom Albert Heijn graag meewerkt: “Van 5 t/m 24 september gaat bij aanschaf van een aantal actieproducten een deel van het aankoopbedrag naar de beweegtuin. In de winkel en in advertenties wordt hier aandacht aan besteed. We leveren graag een bijdrage aan realisatie van de tuin. Want het mooie van deze beweegtuin is, dat niet alleen de cliënten van Rosengaerde hiervan gebruik kunnen maken, maar ook omwonenden en andere partijen. Het wordt vast een mooie ontmoetingsplek in de wijk.”

“Dat klopt helemaal”, vult Miranda Zwijnenberg, teammanager welzijn van Rosengaerde, aan. “We gaan bijvoorbeeld ook scholen en maatschappelijke organisaties betrekken bij de tuin. We gaan er leuke activiteiten organiseren, waar jong en oud elkaar ontmoeten. We zijn blij dat Albert Heijn ons helpt om geld in te zamelen voor dit mooie project en waarderen hun maatschappelijke betrokkenheid enorm!”

Miranda roept iedereen op om vanaf 5 september bij Albert Heijn de actieproducten te kopen. “Want hoe meer geld er binnenkomt, hoe meer we kunnen realiseren! Zet daarom tijdens de actieweken de actieproducten op het menu. Een mooie manier om een steentje bij te dragen aan de tuin. We hopen op een succesvolle actie!”

Wilt u meer weten over de beweegtuin van Rosengaerde, deze actie of interesse in sponsoring? Neemt u dan contact op Anita Bosch van team Welzijn van Rosengaerde. Ze is coördinator van het project en bereikbaar via 06 – 23781826 of via teamwelzijn@rosengaerde.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten