Bibliotheek Lemele stopt maar uitleen niet

Na 68 jaar is er geen bibliotheek meer in Lemele. In 1949 ontving de Plattelandsbibliotheek Overijssel van onder andere de gemeente Ommen een subsidie om in de dorpen om Ommen ibliotheekvoorzieningen te starten. In Lemele werd gestart in de Openbare Lagere School met een wisselcollectie van 50 boeken.

 

In 1964 werd een eigen semipermanent gebouw in gebruik genomen aan de Kerkweg. Dit gebouw werd in 1981 vervangen door het huidige gebouw. In 2012 is het huidige gebouw verkocht aan toen nog Speelwerk, later overgenomen door Doomijn. De Bibliotheek huurde een deel van het gebouw terug. Door de groei van het aantal kinderen bij Doomijn is per 1 januari 2018 de huur voor de Bibliotheek beëindigd.

 

Afgelopen week zijn de boeken naar de Ichthusschool en de Bibliotheek Ommen overgebracht. Het bibliotheek-meubilair is naar de Ichthusschool gebracht, waar het gebruikt zal worden om de ruilcollectie, die daar geplaatst wordt, onder te brengen. Hiermee is voor de jeugd van Lemele de mogelijkheid een boek te lezen gewaarborgd. De volwassenen kunnen met hun bibliotheekabonnement naar Ommen of Lemelerveld. En naar alle andere Overijsselse bibliotheken.

 

Reserveringen kunnen opgehaald worden in de Bibliotheek Ommen en sinds medio december is er ook de mogelijkheid voor Lemelerveld te kiezen als ophaallocatie. In 2018 wordt door de Bibliotheek Ommen, in overleg met Plaatselijk Belang Lemele een programma ontwikkeld voor mensen die het lastig vinden via website of app bibliotheekzaken te regelen. Ook worden de mogelijkheden onderzocht om digitale cursussen in Lemele te organiseren. Meer informatie in Bibliotheek Ommen, tel. 0529-452158 of info@bibliotheekommen.nl

Artikel delen:
Gerelateerde berichten