Foto: Vechtdal Centraal

Carinova Thuizz bij Tabletcafé Ommen

Carinova voert een proef uit met tablets die eenvoudig te gebruiken zijn voor mensen met weinig tot geen digitale ervaring. Via de tablet kunnen cliënten informatie en advies krijgen, contacten onderhouden en diensten afnemen.

Toen het tabletcafé in de Bibliotheek in Ommen vier jaar geleden begon, werd de bezoekers onder andere uitgelegd waarom het kunnen gebruiken van een tablet zo belangrijk is. Een van de gegeven voorbeelden was dat in de toekomst ook de gezondheidszorg weleens meer en meer gebruik zou kunnen gaan maken van tablets. ‘O, de wijkzuster moet wel blijven komen, maar hoe fijn is het als je tussendoor even contact op kunt nemen?’ ‘Heb ik hier de goede medicijnen, zit er zo genoeg insuline in de spuit?’ Inmiddels kunnen cliënten even de spuit voor de camera laten zien en de thuishulp stelt hen gerust.

Tijdens het Tabletcafé in de Bibliotheek Ommen op donderdag 15 maart komt Joanneke Holtrupvan Carinova meer vertellen over de mogelijkheden van deze tablet.

Het Tabletcafé wordt elke derde donderdag van de maand gehouden van 10.00 tot 12.00 uur op de bovenverdieping van de Bibliotheek in Ommen. Zie voor meer informatie www.bibliotheekommen.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten