2e Seizoen Tabletcafé Ommen op 17 september van start

Sinds oktober 2014 draait er in de Bibliotheek van Ommen het zogenaamde “Tabletcafé”, een gezellige bijeenkomst van mensen die hun tablet beter willen leren kennen. De overheid wil graag dat de bibliotheken beter gebruikt worden ( Programma: Benut uw Bibliotheek Beter ) en de Bieb van Ommen doet daar graag aan mee. Dat leest u in artikelen over allerlei activiteiten en ook in dit bericht over het Tabletcafé. We hebben wel bijeenkomsten gehad met zo’n 40 mensen en ze gebruiken hun tablet bepaald niet als dienblad voor de koffie.

Vast aanwezig op de derde donderdag van de maand is namens de Bibliotheek: Frits Gerrits Jans, vrijwilligster Renee (voor de koffie) en voor wat uitleg enzovoort Ben Kruitbosch. In de zomerperiode ( juni, juli en augustus) was de opzet wat minimaler, geen gezamenlijke uitleg maar wel onderlinge hulp.

En er waren toch elke keer nog weer een aantal mensen aanwezig. In september gaan we weer op volle sterkte aan het werk. Zoals altijd, op de derde donderdag van de maand van 10:00 uur tot rond 12:00 uur. Het is overigens steeds een gezamenlijke opstart en een open einde. Ook kunt u later binnenkomen als u eventuele vragen hebt of zo. We hebben al eens het lenen van e-boeken via de Bibliotheek behandeld en een groot aantal mensen maken hier inmiddels gebruik van. Maar daar liggen kennelijk toch nog wat drempels. Daarom is er elke donderdag van 16:00-17:00 uur iemand in de Bibliotheek aanwezig, met name voor assistentie bij het lenen van e-books. Dit is dus elke donderdag en gaat buiten het Tablet-café om.

Donderdag 17 september
Op 17 september gaan we samen eens kijken naar sociale media, zoals Twitter, Facebook, Whats-app enzovoort. Niet om overal maar aan mee te doen, wel om eens te kijken wat het toch is en wat u er eventueel aan hebt. Ook gaan we aandacht geven aan het batterijgebruik van een Tablet en / of telefoon. We willen het in het Tablet Café zeker niet moeilijk gaan maken en ook niet met alle winden mee waaien maar we zijn er van overtuigd dat ouderen die langer thuis (moeten) blijven heel veel plezier van het Tablet kunnen hebben. En daarom moeten ze NU leren daar mee om te gaan…… we zouden zeggen: “nu het nog kan!” Welkom allemaal: donderdag 17 september vanaf 10:00 uur tot maximaal 12:00 uur (open einde). De koffie staat weer klaar, de gezelligheid, daar zorgt u zelf toch ook voor?

Zie ook: http://tabletcafeommen.blogspot.nl

Artikel delen:
Gerelateerde berichten