Tweede seizoen Tabletcafé Ommen van start

Het tweede seizoen van het Tabletcafé in Ommen gaat van start. Sinds oktober 2014 draait deze in de bibliotheek van Ommen. Het is een gezellige bijeenkomst van mensen die hun tablet beter willen leren kennen. De overheid wil graag dat de bibliotheken beter gebruikt worden en de bieb van Ommen doet daar graag aan mee.“We hebben bijeenkomsten gehad met zo’n 40 mensen en ze gebruiken hun tablet bepaald niet als dienblad voor de koffie”, laat de bibliotheek weten. Frits Gerrits Jans, vrijwilligster Rene en Ben Kruitbosch zijn iedere derde donderdag van de maand aanwezig namens de bibliotheek. In de zomerperiode (juni, juli en augustus) was de opzet wat minimaler. Geen gezamenlijke uitleg, maar wel onderlinge hulp. Toch was er elke keer weer een aantal mensen aanwezig.

In september gaat de bibliotheek weer op volle sterkte aan het werk. Zoals altijd, op de derde donderdag van de maand van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur. Het is overigens steeds een gezamenlijke opstart en een open einde. Ook kan je later binnenkomen als je bijvoorbeeld vragen hebt.

E-boek
“We hebben al eens het lenen van e-boeken via de bibliotheek behandeld en een groot aantal mensen maakt hier inmiddels gebruik van. Maar daar liggen kennelijk toch nog wat drempels. Daarom is er elke donderdag van 16.00 tot 17.00 uur iemand in de bibliotheek aanwezig, met name voor assistentie bij het lenen van e-books. Dit is dus elke donderdag en gaat buiten het Tablet-café om.”

“Op 17 september gaan we samen eens kijken naar sociale media, zoals Twitter, Facebook en Whatsapp. Niet om overal maar aan mee te doen, wel om eens te kijken wat het toch is en wat je er eventueel aan hebt. Ook gaan we aandacht geven aan het batterijgebruik van een tablet en telefoon. We willen het in het Tabletcafé zeker niet moeilijk gaan maken en ook niet met alle winden meewaaien, maar we zijn er van overtuigd dat ouderen die langer thuis (moeten) blijven heel veel plezier van het tablet kunnen hebben. En daarom moeten ze, nu het nog kan, leren daarmee om te gaan.”

Het Tabletcafé duurt op donderdag 17 september va 10.00 uur tot maximaal 12.00 uur. “De koffie staat weer klaar en de gezelligheid, daar zorg je zelf toch ook voor?” Kijk voor meer informatie op www.tabletcafeommen.blogspot.nl.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten