Tabletcafé: elke derde donderdag…

Sinds oktober vorig jaar draait er in de Bibliotheek van Ommen het zogenaamde “Tabletcafé”, een gezellige bijeenkomst van mensen die hun tablet beter willen leren kennen. De overheid wil graag dat de bibliotheken beter gebruikt worden ( Programma: Benut uw Bibliotheek Beter ) en de Bieb van Ommen doet daar graag aan mee. Dat leest u in artikelen over allerlei activiteiten en ook in dit bericht over het Tabletcafé. Gemiddeld komen zo’n 40 mensen en ze gebruiken hun tablet bepaald niet als dienblad voor de koffie. Vast aanwezig op de derde donderdag van de maand namens de Bibliotheek Ommen zijn: Frits Gerrits Jans, Renée Apon en Ben Kruitbosch.

E-books

Het hoofdonderwerp voor 19 februari zal zijn het lezen / lenen van e-books. Hier was op een vorige bijeenkomst vraag naar en omdat de Bibliotheek die mogelijkheid biedt gaan we het eens uitproberen om de voor- en nadelen te bekijken. Bent u lid van de Bibliotheek? (NIET verplicht voor het bezoeken van het Tabletcafé! ) Kom dan langs met uw Tablet en uw lidmaatschapskaart. Maar ook voor niet-leden valt er genoeg te beleven. E-books kun je ook aanschaffen en zelfs lenen van je familie of buren of hoe dan ook. En natuurlijk is er de mogelijkheid om mee te praten of terug te komen op een vorig programma. Hebt u al boodschappen gedaan met de app van de Jumbo of die van Albert Heijn?

De opzet van het Tabletcafé is zeker niet om met alle winden mee te waaien en dan vooral de kant van de vooruitgang op. We zijn er van overtuigd dat ouderen die langer thuis (moeten) wonen heel veel plezier van het Tablet kunnen hebben. En daarom moeten ze NU leren daar mee om te gaan…… we zouden zeggen: “nu het nog kan!”  Welkom allemaal: donderdag 19 februari vanaf 10:00 uur tot maximaal 12:00 uur (open einde).

Artikel delen:
Gerelateerde berichten