Tabletcafé: elke derde donderdag…

Op 15 januari is het weer de derde donderdag van de maand. Dan is het Tabletcafé in de Bibliotheek van Ommen weer open. Zolang er zo’n grote belangstelling is om met en van elkaar te leren gaan we ook in 2015 door met het café. Ben Kruitbosch laat daar weer allerlei actuele zaken zien betreffende tabletcomputers. Of het nu  I-pad’s van Apple zijn of tablets van andere merken (die dus meestal op Android werken), samen gaan we weer op ontdekkingsreis. En al ligt de leeftijd van de bezoekers een beetje boven het gemiddelde, er is geen leeftijdsgrens! Hebt u tijd en interesse, kom langs!

Deze keer krijgt u een filmpje te zien over een onverwacht gebruik van het Tablet en worden  u een paar heel praktische app’s aangereikt vanuit de nabije omgeving…. Praktisch!

Internet of things
Mogelijk gaan we de term “Internet of things” nog eens uitleggen. We zijn er van overtuigd dat het tablet de afstandsbediening van de toekomst gaat worden en raden iedereen dan ook aan deze dingen te leren gebruiken. Als je wacht tot je de hulp echt nodig hebt, kan het wel eens te laat zijn. Maar bovenal is het steeds een gezellige ochtend! Van harte welkom van 10-12 a.s. donderdag 15 januari. Toegang vrij, koffie (nog steeds) gratis.

Helpers
We hebben ook behoefte aan mensen die al (een beetje) met een tablet overweg kunnen, om onze gasten te helpen bij vragen of problemen. Kom alstublieft  langs, we beloven u gezellig vrijwilligerswerk en een zinvolle ochtend.

In februari, dat wordt dus de 19e, gaan we eens kijken naar het tablet als e-reader, leesboek. Dat is natuurlijk de tak van sport die de Bibliotheek na aan het hart ligt. Daarover later.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten