Nieuw ontwerp voor publieksbalie Ommen

Meer ‘reuring’ en transparantie staan centraal in de nieuwe visie voor hal in het gemeentehuis Ommen. Werken en ontmoeten worden meer gecombineerd in de nieuwe ontwerpen voor de
ruimtes op de begane grond en de eerste verdieping. De huidige publieksruimte voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd. De gemeenteraad van Ommen heeft daarom gevraagd om een nieuwe visie te ontwerpen voor publieksbalie en de ruimte op de eerste verdieping. Wanneer de ontwerpen uitgevoerd worden is niet bekend.

Steeds meer mensen doen aanvragen voor gemeentelijke diensten zoals onder andere adreswijziging en aangiftes digitaal. Voor aanvragen waar meer tijd voor nodig is, is de huidige balie
minder geschikt, terwijl wel dergelijke afspraken worden gemaakt. De gemeente Ommen heeft  Royal HaskoningDHV daarom gevraagd om een nieuwe visie voor het publieksgebied in het
gemeentehuis te maken. Uitgangspunten zijn dat het gebied een uitnodigende, eigentijdse engastvrije uitstraling krijgt. Ook meer ‘reuring’ in de ruimtes is een uitgangspunt. Dat kan worden
bereikt door werkplekken te creëren. De balies worden in de visie meer naar voren geplaatst in de entreeruimte. De hal wordt een ruimte voor multifunctioneel gebruik. Hier komt een
restaurantgelegenheid en wordt een wacht-, werk- en ontmoetingszone.

Wanneer de visie wordt uitgevoerd is nog niet bekend. In de kaderbrief waarin plannen voor de komende jaren staan, wordt de wens genoemd om de publieksruimte opnieuw in te richten.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten