Dierenbegraafplaats Vennenberg organiseert Open Dag

DALFSEN – Op zaterdag 9 juni organiseert Dierenbegraafplaats Vennenberg een open dag ter ere van hun 25-jarig bestaan. Iedereen die meer wil weten over deze begraafplaats speciaal voor dieren, of gewoon eens een kijkje wil nemen, is welkom tussen 10:00 en 16:00 uur.

De begraafplaats, het strooiveld en de ontvangstruimte zijn te bekijken, net als de grafmonumenten, manden en kisten speciaal voor honden, katten, cavia’s of vogels. De familie Hulsman is de gehele dag aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over deze bijzondere begraafplaats.
Speciaal voor bezoekers is er een interactieve wandeling over de begraafplaats uitgezet die een indruk geeft van de werkzaamheden en historie van de begraafplaats.

Enige dierenbegraafplaats in Overijssel
De Vennenberg is de enige dierenbegraafplaats in Overijssel. In 1986 ontstond het eerste idee om een dierenbegraafplaats te beginnen, na een bezoek aan een dierenbegraafplaats elders in het land. Vijf jaar later waren alle benodigde vergunningen verleend. Eind 1992 werd uiteindelijk de eerste hond begraven. Inmiddels hebben ruim 3100 huisdieren hun laatste rustplek gekregen op de dierenbegraafplaats, die inmiddels 25 jaar bestaat.

As van overleden mens uitstrooien
Bijzonder aan deze dierenbegraafplaats is dat het ook mogelijk is om de as van een overleden mens uit te strooien op het strooiveld of bij het graf van hun huisdier. “Mensen zijn vaak erg gehecht aan hun hond of kat, het is echt hun maatje, hun steun en toeverlaat. Wij hebben dan ook al veel aanvragen van huisdiereigenaren die na hun overlijden uitgestrooid willen worden bij hun hond of kat”, aldus mede-eigenaar Jefrem.

Dierenbegraafplaats Vennenberg is gelegen aan de Kortersweg 4, 7722 JG Dalfsen. Gelegen tussen Dalfsen en Lemelerveld. Kijk voor meer informatie over de begraafplaats en de open dag op www.vennenberg.nl of op de Facebookpagina van De Vennenberg.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten