Laatste Ommer Bissingh Dag

Zelden zal het zo druk zijn geweest op de Bissinghwoensdagen.
Het leek vorige week woensdag in de lucht even te betrekken, maar dat was hoogstwaarschijnlijk het rookgordijn wat de beste palingrokers van het land over Ommen legden.


Als Bissinghstad Ommen ontwaakt zijn de eerste braderiekramen al opgebouwd, drogen de palingrokers de paling en installeren de kunstenaars zich rond om de kerk. Iedereen kijkt blij. Het 3 keer lachen op de Bissingh, als je komt, als je er bet en als je weer huiswaarts gaat komt zeker de in de eerste aanleg niets te kort. Die lach blijft de hele dag. ‘Wat een superdag” zegt voorzitter Dick Dunnewind al rond het middaguur. De enige die wat moeilijk hebben zijn de juryleden van de palingrokerij. Niet omdat ze niet lekker zijn, zeker niet. Maar het ligt zo dicht bij elkaar. De uitslag is verrassend aan de ene kant, ook weer niet aan de andere kant. Winnaar Henk Geert de Graaf uit Spakenburg mag voor de eerste keer de grootste beker in ontvangst nemen. Albert Boersma die vanuit Ridderkerk de weg naar Ommen heeft gevonden staat ook voor het eerste op het podium in Ommen, maar moet met zilver genoegen nemen. Alleen Cor Jansen is wat dat betreft een vaste klant op het ereschavot. Knap hoe de boswachter uit Putten elke keer weer hoog weet te eindigen. Opvallend; alle winnaars werken met Ierse lijnaal. Die wint het op dit moment ruim van paling uit het IJsselmeer, Denemarken en kweekaal.

Op het Kerkplein krijgt Emma Weelink als deelnemer en organisator van haar eerste Bissingh kunstmarkt haar lach al sinds het begin van de ochtend niet meer van haar gezicht.
Een eetbaar schilderij, digitale kunt en de dames van Fête du Tête met kunstwerken voor op het hoofd. Heel bijzonder. Kira Dekker etaleert ’s middags haar zangkwaliteiten op het Vechtpodium en als de avond valt is het druk bij de Black Tie Monkey Squad op de Markt en bij de BTW band op het kerkplein. Zo willen we elke Bissinghdag welwas een veel gehoorde kreet. Kunstmeisje Emma Weelink omschreef het als volgt: Wat was dit een gave dag! Vol talent en enthousiasme. Iedereen, zowel kunstenaar, palingroker als bezoeker, bedankt en tot volgend jaar. Waarvan acte!

Vandaag is de laatste Ommer Bissinghdag van dit jaar. Meer voor Mannen staat op de kalender en dat betekent onder andere veel (sport) auto’s, motoren en brommers kiek’n en de aller eerste BBQwedstrijd.  De Ommer Bissingh vraagt een ieder wel rekening te houden dat sommige auto’s en of motoren achter een kleine afzetting staan. Ommen is vandaag namelijk met afstand de duurste outdoor showroom van Nederland. 

Tijdens het blaasorkestenfestival van 1 en 2 september luidt de burgemeester de Bissinghbel om Bissinghseizoen 2018 af te sluiten. Na een evaluatie en een korte pauze maakt de stichting Ommer Bissingh Evenementen zich op voor jubileumjaar 2019. De Stichting bestaat dan 40 jaar en dat wordt gevierd

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten