Slotakkoord Ommer Bissingh in zicht

Afgelopen woensdag wat het tijd voor “Meer voor Mannen” en stonden, wederom in een stralend zomerzonnetje, vijftig auto’s en motoren, oud en nieuw, duur en peperduur in het centrum van Ommen.

Voor één dag was hartje Ommen de mooiste outdoor showroom van Nederland. ,,Was er in de Varsenerstraat de eerste barbecuewedstrijd tijdens de Ommer Bissingh en kon je ietwat weggedoken in de huid kruipen van Max Verstappen en in een F1 simulator een rondje op een circuit racen. Vooral de auto’s op het Vrijthof trokken veel bekijks. En er werden foto’s gemaakt heel veel foto’s. “Als je het mij nu vraagt is het lastig maar ik denk dat er een kleine zesduizend PK in Ommen staat te glimmen”, aldus commissielid Chris Rens die als eenmaal alles en iedereen op de plek staat een glimlach niet meer van zijn gezicht krijgt.
Er was ook minder goed nieuws. De geplande stilettorun met als finishplaats Shoes bij Stef in de Brugstraatmoet worden afgelast. Het was in de weken daarvoor gewoon te druk in het centrum om een hardloopwedstrijd te houden, laat staan te laten eindigen in een van de smalste stukjes van het knusse centrum.
In de aanloop naar deze dag (en ook de dag daarna) konden we via K-Vriendeijk 4 jonge autofanaten blij maken met een bezoekje aan Munsterhuis Sportscars in Hengelo. Inclusief een tour de showroom. Munsterhuis stelde voor de Ommer Bissinghdag 2 Maserati’s beschikbaar.


Een dag als deze is alleen mogelijk met de medewerking van velen. De organisatie wil naast Munsterhuis zeker ook Wensink Mercedes en BMW Dusseldorp bedanken. Maar vooral de particulieren die hun glimmende tros voor deze dag in Ommen wilde parkeren.

De Bissingh is nog niet helemaal afgelopen. Komend weekend staat nog het tweedaagse Blaasorkestenfestival op de kalender. Zaterdag 1 en zondag 2 september om precies te zijn. Zondag rond de klok van 17.30 uur zal de burgemeester zijn eerste Ommer Bissingh afsluiten.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten