Bibliotheek en Taalpunt op Uitgaansmarkt

De Bibliotheek en het Taalpunt zijn op vrijdag 7 september aanwezig op de Uitgaansmarkt.

Iedereen kent de Bibliotheek als een ruimte vol boeken, om te lenen en eindeloos in te lezen. Verhalen en informatie, feiten en fantasie, om te leren en te beleven: dat is waar we voor staan bij de Bibliotheek. En in de 21ste eeuw bieden wij veel meer dan boeken alleen.

De Bibliotheek biedt alles wat mensen nodig hebben om zich te ontwikkelen. Van voorleesuurtje tot computercursus, van taalles tot culturele thema-avond. De Bibliotheek werkt samen met andere organisaties, zoals Taalpunt en Ccoba.

De Bibliotheek en het Taalpunt hebben samen een kraam op de Uitgaansmarkt Ommen. Je kunt bij de Bibliotheek alles te weten komen over onze verzameling boeken, e-books, tijdschriften en multimedia.

Onder de naam BoekStart laten we kinderen zodra ze een paar maanden oud zijn kennismaken met boekjes en lezen. Met de cursus Klik & Tik en de Tabletcafés maken we elke nieuweling wegwijs in de digitale wereld. Ccoba, de culturele commissie in de Bibliotheek, organiseert maandelijks inspirerende themabijeenkomsten.

We geven bibliotheeklidmaatschappen weg. Geef bij de kraam de naam op van iemand die volgens jou een lidmaatschap echt verdient.

Het Taalpunt Ommen geeft voorlichting over mogelijkheden om (beter) Nederlands te leren. Bij het Taalpunt leren nieuwe Nederlanders hun weg te vinden in onze taal, en brengen anderen hun schrijven en spreken naar een hoger niveau.

Het Taalpunt is altijd op zoek naar betrokken vrijwillige Taalcoaches.

De kraam staat op de Uitgaansmarkt Ommen, op vrijdag 7 september van 15.30 uur tot 21.00 uur.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten