Lezing De eksterfluisteraar

Natuurfotograaf Philip Friskorn deelt zijn passie voor vogels in een lezing over de ekster. Hij vertelt het verhaal over deze prachtige, intelligente vogel in de bibliotheek Ommen, op dinsdag 9 oktober om 20.00 uur.

Een ekster lijkt zwart-wit, maar wie van dichtbij kijkt, ziet een palet van glimmende veren in allerlei kleuren. Wat er ook glimt, is de roofbuit van de ekster. De vogel staat er immers om bekend dat hij theelepeltjes en sieraden meeneemt naar zijn nest. De ekster is een nieuwsgierig dier en pakt opvallende objecten mee om ze nader te onderzoeken. Dat zijn zomaar wat van de vele observaties zoals Philip Friskorn ze met u deelt. Als natuurfotograaf is hij in staat om een vogel of een ander dier van heel dichtbij te bespieden door zijn lens. In zijn lezing laat Friskorn spectaculaire beelden zien van het natuurlijke gedrag van deze prachtige vogel.

Toegangsprijs: € 7, bibliotheekleden € 5, vrienden van Ccoba € 3. De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Ommen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten