Alle gemeentelijke gebouwen voorzien van zonnepanelen

Met het plaatsen van 240 zonnepanelen op het DOEK in Ommen kunnen alle gemeentelijke gebouwen voor het grootste deel voorzien in hun eigen elektra behoefte. Daarmee realiseert de gemeente een CO2 reductie van ruim 10% sinds 2014. De gemeenteraad ontvangt een voorstel om € 105.000 beschikbaar te stellen  voor de panelen. Verwacht wordt dat deze investering in 8 jaar wordt terugverdiend.

De gemeente heeft nu 11 gebouwen waar op de daken in totaal 960 zonnepanelen liggen. Met het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het DOEK komen daar 240 bij en komt het totaal op ruim 1.200 zonnepanelen. “Wij willen bijdragen aan een duurzame samenleving. Het plaatsen van zonnepanelen op de daken past daarbij. Het lijkt een grote investering, maar dat verdient zich terug. Niet alleen doordat energielasten lager worden, maar, en veel belangrijker, een beter milieu voor ons en onze kinderen”, aldus wethouder Leo Bongers.

Meer maatregelen om energie te besparen

De gemeente Ommen neemt meer maatregelen om de uitstoot van CO2 en het energieverbruik te verlagen. Naast de aanleg van zonnepanelen, is ook verlichting vervangen door zuinige Ledverlichting, zonneboilers en warmte-koude-opslag.

Hoe kunnen inwoners bijdragen?

Ook inwoners kunnen maatregelen nemen om op een duurzame manier energie op te wekken en\of energie te bezuinigen. Dit kan door onder andere zonnepanelen op het dak te leggen en het huis te isoleren. Informatie kunnen inwoners krijgen bij het Energieloket: www.ommen.nl/energieloket.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten