Kijk- en luisteravond over Beerze, Beerzerveld en Beerzerhaar

Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) organiseert op 12, 13 en 14 februari in het Streekmuseum Ommen drie avonden voor alle bewoners van de buurtschappen Beerze, Beerzerveld en Beerzerhaar een kijk- en luisteravond. De geschiedenis van deze drie Ommer buurtschappen staan dan volop in de schijnwerpers.

De werkgroepen van het CCO hebben uit hun collecties materiaal verzameld om over de historie van beide buurtschappen te vertellen en te laten zien. Een aantal (woon)boerderijen worden er uitgelicht. Sommige bewoners beschikken nog over allerlei bezienswaardige voorwerpen die ze hebben uitgeleend voor deze avonden. De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners; ook voor hen die vroeger woonden in- of afkomstig zijn uit Beerze, Beerzerveld en Beerzerhaar.

Lammie de Wilde

De bijeenkomsten worden begonnen met koffie of thee met daarna een presentatie op de beamer van een hele serie foto’s over vroeger en nu. Daarna volgt een film over de dichteres, Lammie De Wilde – Knol, die vertelt over haar “vassies” en haar leven op “Oldambt” in Beerzerveld.

Verder is een tentoonstelling te zien met mooie panelen met veel informatie in woord en beeld, die naast herkenning ook een mooie gelegenheid geven voor ontmoetingen met elkaar en te praten over herinneringen en verhalen uit vroegere tijden, waar de historische vereniging ook graag kennis van wil nemen. Wie geïnteresseerd is in de stamboom van zijn of haar familie kan er ook terecht: ze worden op aanvraag afgedrukt voor zover de voorouders in de gemeente Ommen woonden.

De kijk- en luisteravonden over Beerze, Beerzerveld en Beerzerhaar zijn op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 februari om 20.00 uur. Het Streekmuseum is te vinden aan Den Oordt 7 in Ommen.

Opgave is mogelijk tot en met dinsdag 5 februari 2019 bij Aldien Pasman telefoon 0529 – 45 34 46 of e-mail egbert.pasman@hetnet.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten