Kom in actie voor Cato en Moos: ‘SMA de wereld uit’

Ingezonden stuk:

Cato en Moos, de twee prachtige kinderen van onze vrienden Jan-Jaap Lucas en Linda Meijerink uit Ommen, hebben de progressieve spierziekte *SMA. Wij als vrienden staan aan de zijlijn en zien wat een enorme impact deze ziekte op het gezin heeft.

Om toch iets te kunnen doen als vriendengroep, willen wij eenmalig een grote actie opzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar SMA, met als doel ‘SMA de wereld uit’. Ook Cato en Moos willen heel graag hun bijdrage leveren aan onderzoek naar SMA. Ons doel is om heel Ommen en omstreken in beweging te krijgen voor deze progressieve spierziekte en een totaalbedrag van minimaal € 50.000 op te halen.

Wat gaan we doen?

In januari zijn we gestart met deze actie. Elke vorm van geld inzamelen is hierbij welkom! We proberen heel Ommen e.o. enthousiast te maken om met ons mee te doen en een actie te bedenken, te sponsoren, te doneren etc. en/of op onze afsluitende actiedag op zaterdag 14 september 2019 in het stadscentrum van Ommen te komen. Op deze fantastische dag zetten we het hele centrum van Ommen met allerlei activiteiten op z’n kop en maken we uiteindelijk het totaal opgehaalde bedrag bekend.

Winkeliers Ommen

We willen in de komende weken bij u langs komen om te vragen of u de actie op welke manier dan ook zou willen ondersteunen. Inmiddels worden we al ondersteund door het team van de Ommer Bissingh. Daarnaast ontvingen we enthousiaste reacties van de horeca in Ommen. Zij gaan gezamenlijk kijken of ze de actie collectief kunnen ondersteunen en waar mogelijk hun medewerking kunnen verlenen. De Ommer winkeliers en ondernemers voegen we daar natuurlijk erg graag aan toe.

Dankzij makelaardij Sallands Goed mogen we het voormalige Univé-pand op de kruising Brugstraat/Kruisstraat gebruiken voor promotie, vermelding van sponsoren en voor komende acties.
Met alle hulp, in welke vorm dan ook, zijn wij ontzettend blij.

Ons team bestaat uit: Anco Hogenkamp en Nathalie Schoo, Rob en Lianne Meulenkamp, René en Marieke Veldman, Arjan en Mariska Pot, Joost van Wijngaarden en Hetty Timmerman, Martijn en Fianca Holtvoort, Edwin Poel en Celine Stroucken, Herald en Gerri van Gerner, Marcel Kampman en Lieuwke Mulder. Voor vragen, meer informatie of ideeën kunt u altijd één van ons persoonlijk benaderen.

Ingezonden door: Camo & Friends 4 SMA.

Nathalie Schoo 06 – 23 68 32 86
Marcel Kampman 06 – 41 78 59 01
Rob Meulenkamp 06 – 48 34 71 04

*SMA Spinale Musculaire Atrofie (SMA) is een progressieve spierziekte die erfelijk is. SMA vernietigt de zenuwen die de vrijwillige spierbewegingen aansturen, waardoor bewegingen als kruipen, lopen, hoofd en nek bewegingsvrijheid, maar zelfs ook slikken en ademhalen uiteindelijk onmogelijk worden gemaakt. In Nederland worden er ongeveer 20 kinderen per jaar geboren met SMA. 10 van de 20 kinderen hebben de ergste vorm en overlijden binnen 2 jaar na de geboorte. Iedereen kan SMA krijgen en het kan op alle leeftijden worden ontdekt. Dankzij wetenschappelijk onderzoek weten we de oorzaak van SMA, een belangrijk begin, maar nog niet de oplossing. Zo lang die oplossing op zich moet laten wachten, wordt gestreefd naar een zo goed mogelijke kwaliteit van leven.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten