Bijna 75.000 euro voor onderzoek Help SMA-patiënten hoesten

Het definitieve eindbedrag van de Ommer goede-doelenactie CaMo & Friends 4 SMA is bekend. Op de kop af is 74.371 euro opgehaald. Het bedrag wordt ingezet voor onderzoek naar deze erfelijke en progressieve spierziekte. De actie die Ommen van haar beste kant liet zien, was een initiatief van de vriendengroep van de ouders van Cato (9) en Moos (7) Lukas. Zij lijden beiden aan SMA (Spinale Musculaire Atrofie).

Help SMA-patiënten hoesten

Door zwakte van de ademhalingsspieren wordt het ophoesten van slijm voor mensen met SMA steeds moeilijker. Om het slijm zo goed mogelijk uit de luchtwegen te krijgen, worden verschillende methoden gebruikt, waaronder airstacken en de hoestmachine. In het onderzoek Help SMA-patiënten hoesten,  worden deze twee methoden met elkaar vergeleken om te achterhalen wanneer het beste voor welke methode gekozen kan worden. De CaMo-opbrengst uit Ommen is toegevoegd aan het budget om de kosten van dit belangrijke onderzoek te dekken.

Hartverwarmend

“We zijn ontzettend blij en trots dat we samen met heel Ommen zo’n groot bedrag hebben binnengehaald”, klinkt het uit de vriendengroep. “Via het Prinses Beatrix Spierfonds krijgt het een prachtige bestemming. Het was hartverwarmend om te zien hoe heel Ommen meeleefde, meedeed en onze actie omarmde. Onderzoek naar SMA vinden wij superbelangrijk, omdat we van dichtbij meekrijgen wat deze ziekte voor impact heeft op de kinderen en het gezin van onze vrienden Jan Jaap en Linda.”

Olievlek

De actie spreidde zich vorig jaar als een olievlek over Ommen uit. De hele Ommer gemeenschap deed letterlijk een duit in het zakje en haakte met allerlei zelf verzonnen acties aan. Scholen, sport- en muziekverenigingen, ondernemers, winkeliers, kunst- en cultuurclubs….., de lijst werd te lang om op te noemen. Onder de noemer ‘Nog één keer vol gas voor CaMo’ hielden de vrienden een jaar geleden een heuse Benefietdag als slotstuk. In de avond werd een cheque onthuld met daarop het bedrag van 64.750 euro. De opbrengsten van een aantal acties die nog in de planning stonden, kwamen daar nog eens bij. Met onder de streep een eindbedrag van bijna 75.000 euro.

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten