Opnieuw succes voor labrador Evita uit Ommen

Opnieuw scoort de jonge labrador van 13 maanden uit Ommen. Dit keer afgelopen zondag 30 juni op de Clubmatch van de Kynologen Club te Hoogeveen. Zij liet maar liefst 144 honden achter zich en werd Beste van het Ras en zij werd Beste zelf gefokte Hond van de hele clubmatch. Een enorme prestatie voor deze jonge dame die uitkwam in de Jeugdklasse.

De keurmeester de heer Rutten was erg van Old Averest Strawberry Fields (Evita) gecharmeerd. Deze keurmeester is geen onbekende in de kynologenwereld. Hij heeft wereldwijd heel veel honden van diverse rassen gekeurd. Hij fokte zelf vroeger zelf Pointers, een Staande Jachthond, die wordt gezien en erkend als de specialist onder de Staande Jachthonden. Daarnaast heeft hij een voorkeur voor de ruwharige teckel. Hij noemt dit een grote hond in zakformaat.

Rutten beoordeelde de honden op de clubmatch in Hoogeveen met veel passie en deskundigheid. Hij keek vooral naar de gezondheid, het gedrag en de functionaliteit van de honden. Daar heeft hij veel kennis van mede als gevolg van zijn opleiding tot docent Exterieur en Bewegingsleer. Van alle rassen die de heer Rutten afgelopen zondag heeft gekeurd, koos hij voor de labrador retriever uit Ommen als Beste zelf gefokte Hond. Hij schreef in het keurverslag van Evita het volgende.

Teefje van dertien maanden oud van uitmuntend type, rastypisch hoofd, goede belijning, mooie oortjes, donker oog. Uitmuntend scharend gebit. Goede bovenbelijning, prima onderbelijning, voldoende voorborst en heel mooie ribvorming. Goed gehoekt zowel voor- als achterhand. Uitmuntende vacht.
Heel mooi in beweging met mooie paslengte voor en achter.

Met deze beoordeling maakte de heer Rutten Evita Beste van het Ras met de plaatsing 1. UITMUNTEND en zij werd tevens Beste van de Groep en Beste zelfgefokte hond. Evita gaat nu door naar het internationale circuit waar zij in andere landen ook uitgebracht zal worden op internationale tentoonstellingen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten