Langste Tompouce van Nederland in Ommen

Middenin het Vechtstadje Ommen viert de plaatselijke ‘Oranjevereniging Ommen’ haar 60-jarig, en evenementenorganisatie ‘Ommer Bissingh’ haar 40-jarig bestaan.
Samen 100 en dat is reden voor iets speciaals.

Bij een feest hoort gebak en Ommen heeft iets met gebak, want was het niet op de Markt in Ommen waar op 02-02-2002 (de huwelijksdag van Willem Alexander en Maxima) de ‘Hoogste Bruidstaart Ter Wereld’ werd gemaakt? Maar liefst 17 verdiepingen van elk één meter hoog en de taart was goed voor een plekje in het Guinness Book of Records!

Voor de Hoogste Bruidstaart was toen nodig: 2000 eieren, 600 kilo Zwitserse room, 600 liter slagroom en 150 vierkante meter cake. En voor de garnering nog eens vier tanks met 250 liter slagroom.
Als Ommen dat allemaal met gebak heeft, hoe logisch is het dan om op zaterdag 21 september aanstaande ter viering van de twee jubilea de ‘Langste Tompouce van Nederland’ te maken. Daarvoor zal zelfs het centrum van het altijd gezellige Ommen deels moeten worden afgezet.

Men neme:

1 briljant idee
10 bakkers
40 pagodetenten
100 kilo Oranjefondant
250 meter openbare weg
300 kilo banketbakkersroom
400 meter dranghek
700 plakken bladerdeeg

Exact om 10.00 uur wordt het startschot gegeven. Een tiental bakkers bouwt dan zo’n 4 á 5 uur aan de ‘Langste Tompouce Van Nederland’. Als de Tompouce klaar is wordt de lekkernij versneden tot normale Tompouces die aan het publiek worden uitgedeeld.

Want, zoals gezegd, bij een jubileum hoort immers gebak. Ommen nodigt een ieder en waar dan ook vandaan uit om één van de 4000 Tompouces te komen wegsnoepen.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten