Dag Mama prachtige voorstelling over leven met dementie

Op 1 oktober organiseerde Zorgcentrum Rosengaerde de voorstelling Dag Mama in theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Rosengaerde kon deze voorstelling aanbieden met behulp van een door de Gemeente Dalfsen verleende subsidie.

De voorstelling ‘Dag Mama’ gaat over een vrouw met dementie, die zichzelf aan het verliezen is. Haar dochter vraagt zich af hoe ze daarmee om moet gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder die bestaat uit haar kamer in het verpleeghuis. Door de levensechte scenes kon het aanwezige publiek echt in de huid kruipen van iemand met dementie en beter begrijpen wat de ziekte dementie met iemand doet.

Het was een voorstelling die de bezoekers echt heeft geraakt. Veelgehoorde reacties na afloop waren “indrukwekkend, ontroerend en herkenbaar”. Ook gehoord: “absoluut een aanrader voor iedereen die te maken heeft met dementie” en van iemand die werkzaam is in de ouderenzorg: “ik heb waardevolle tips gekregen waar ik morgen direct mee aan de slag ga!”

Dalfsen dementievriendelijk

In het kader van Dalfsen dementievriendelijk heeft Rosengaerde deze voorstelling georganiseerd. Rosengaerde zet zich in voor een dementievriendelijk Dalfsen en wil dat ouderen en mensen met dementie onderdeel blijven uitmaken van de maatschappij. Een van de speerpunten van Rosengaerde is daarom het streven naar een dementievriendelijke samenleving.

De medewerkers van Rosengaerde zetten hun expertise op allerlei terreinen in om dit mogelijk te maken. Ook wil Rosengaerde graag een bijdrage leveren aan de bewustwording van de impact van dementie op de samenleving. Met als doel dat mensen dementie niet alleen herkennen, maar ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger.

Artikel delen:
Foto's 2
Gerelateerde berichten