‘Werken met hoofd, hart en handen…’

“Bij ‘gewone’ hulpverlening ben je in gesprek. Bij beeldende therapie ben je met hoofd, hart en handen ‘aan het werk’. We gebruiken materialen en doen gerichte oefeningen, of opdrachten om aan jezelf of problemen te werken. In beeld brengen wat met woorden niet lukt, verwerken van verdriet of andere gevoelens, maar ook oefenen met nieuw gedrag, gaat goed met beeldende therapie”.

Zo omschrijft Roos Verweij de meerwaarde van vaktherapie. Als geregistreerd therapeut en trainer biedt ze beeldende therapie, creatieve workshops en mindfulnesstrainingen aan. In haar paviljoen, gesitueerd in het landelijke buitengebied van Ommen, maar desgewenst ook op andere locaties.

In een ontspannen sfeer van vertrouwen, begeleidt ze bij het werken met potlood, verf, klei, hout, steen, of fotografie. “Het gaat altijd om maatwerk”, legt ze uit. “In een (gratis) kennismakingsgesprek stellen we doelen en werkvormen vast die aansluiten bij problematiek en vaardigheden.”

Als voorbeeld: “Mensen die ‘vastlopen’ begeleid ik bij het ‘in beeld brengen’ van wat er speelt. Daarnaast bied ik vaak thuis-opdrachten aan, zodat iemand er in het dagelijks leven ook mee aan de slag kan. We besteden aandacht aan de gedachten, gevoelens, emoties die hierbij komen kijken. Zo ontstaat inzicht en bewustwording, de basis voor verandering. Mensen ontdekken nieuwe mogelijkheden krijgen weer perspectieven, zijn weer in beweging.”

Roos werkt samen met verwijzende instellingen en andere professionals. Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden sessies vaak (gedeeltelijk) vergoed.

Op 15 november organiseert Roos een kennismakingsworkshop. Via het mailadres roos.verweij@xs4all.nl kun je contact opnemen.

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten