Fusie Veeteelt Museum en Pluimveemuseum van de baan

Na langdurige en intensieve besprekingen hebben de besturen van het Nederlands Pluimveemuseum (Barneveld) en het Nationaal Veeteelt Museum (voorheen Beers) helaas moeten concluderen, dat er onvoldoende basis is voor een succesvol samengaan van beide musea.

Tijdens een aantal gezamenlijke vergaderingen werden de verschillen tussen beide organisaties steeds duidelijker. Vooral het verschil in grootte en doelgroepen, alsmede de wijze van besturen van beide organisaties liepen te sterk uiteen. Deze verschillen bleken onoverbrugbaar

De beoogde fusie liep uiteindelijk vooral stuk op fundamentele verschillen van inzicht over de toekomstige opzet en inrichting, alsmede de organisatie en bedrijfsvoering van een gezamenlijk museum.

Na de verkoop van de gebouwen (het oude ki-station in Beers) en de sluiting van het Nationaal Veeteelt Museum in januari 2019 had het bestuur alle hoop gevestigd op een samengaan met het Nederlands Pluimveemuseum. Nu die fusie van de baan is betekent dit dat het bestuur opnieuw op zoek moet naar mogelijkheden om de toekomst van de museumcollectie in zijn geheel of in gedeeltes veilig te stellen. Hulp van derden is daarbij zeker welkom. Het bestuur staat dan ook open voor ideeën en suggesties voor behoud van de collectie in welke vorm en op welke locatie dan ook (info@nationaalveeteeltmuseum.nl).

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten