Carmen Merkon nieuwe jeugdbestuurder Vechtstromen

ALMELO/COEVORDEN – Watergraaf Stefan Kuks heeft tijdens de vergadering van het algemeen bestuur op woensdagochtend 26 november Carmen Merkon  officieel verwelkomd als nieuwe  jeugdbestuurder van waterschap Vechtstromen. Carmen volgt Anna-Maartje de Boer op als vertegenwoordiger van Vechtstromen in het landelijke jeugdwaterschapsbestuur.

Carmen Merkon is hiermee één van de leden van het nationale jeugdwaterschap, dat in totaal bestaat uit 19 jongeren van 14 tot en met 17 jaar. Het jeugdwaterschap is een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse waterschappen en heeft als doel om jongeren te betrekken bij het werk van het waterschap. Carmen is 16 jaar, zit in 5 vwo en volgt het profiel Natuur & Gezondheid aan het CSG Reggesteyn in Nijverdal. Na een werving op verschillende scholen is Carmen uitgekozen vanwege haar passie voor water, enthousiasme en maatschappelijke interesse.

Waterschap Vechtstromen vindt het belangrijk om jongeren te bereiken en bij het waterschapswerk te betrekken. Het landelijke jeugdwaterschapsbestuur is een goede  aanvulling op de activiteiten die Vechtstromen daartoe al ontplooit. Watergraaf Stefan Kuks: “De jongeren van nu zijn onze kiezers, onze klanten, onze belastingbetalers en wie weet wel onze medewerkers of bestuurders van de toekomst. Dat maakt het voor Vechtstromen erg belangrijk om daar goed in te investeren. Dat doen we dan ook graag. We zijn erg verheugd met Carmen als nieuwe jeugdbestuurder.”

Middelbare scholieren

Carmen staat nu aan het begin van haar periode als jeugdbestuurder. “Ik wil graag een rol spelen om het waterschap bekender te maken bij middelbare scholieren. Voor de basisschool heeft Vechtstromen voorlichtings- en lespakketten, maar bij de jeugd tussen de 12 en 20 is het waterschap minder bekend. Ik wil mijn leeftijdsgenoten duidelijk maken hoe belangrijk waterbeheer is voor de dagelijkse leefomgeving. Ook wil ik graag jongeren inzicht bieden in de mogelijke banen bij de watersector en welke opleidingen daar goed op voorbereiden. Als ik dit voor elkaar krijg is mijn ‘missie’ geslaagd”, vertelt Carmen enthousiast.

Meer informatie over het jeugdwaterschapsbestuur is te vinden op www.jeugdwaterschap.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten