Naturalisatieceremonie voor vijf nieuwe Ommenaren

Burgemeester Hans Vroomen van gemeente Ommen heeft woensdag familie Ahmad, de heer Ahmed en mevrouw Visser-Lees het Bewijs van (bekendmaking) Nederlanderschap overhandigd.

Burgemeester Hans Vroomen: “Elke nieuwe inwoner van Ommen heeft een eigen achtergrond en cultuur, maar de overeenkomst is dat deze mensen zich vanaf vandaag Nederlander, maar vooral Ommenaar, mogen noemen. Ik heb hen vanmorgen tijdens een mooie ceremonie, onder toeziend oog van hun familie en vrienden, met veel plezier welkom mogen heten als Nederlands inwoner. Ik wens hen een goede toekomst in Ommen en ons land toe.”

De naturalisatieceremonie

De naturalisatieceremonie is een speciale bijeenkomst voor mensen, die de naturalisatieprocedure gevolgd hebben en door deelname aan de ceremonie Nederlander worden.

Tijdens de ceremonie leggen zij een verklaring van verbondenheid af en ontvangen zij het besluit van Nederlanderschap, dat is ondertekend door de koning. Dit is de laatste stap in het proces voor het krijgen van de Nederlandse nationaliteit.

In de verklaring van verbondenheid wordt de belofte afgelegd om de vrijheden en rechten te respecteren die bij het Nederlanderschap horen en de bijbehorende plichten te vervullen.

Het besluit van Nederlanderschap treedt in werking, op het moment dat de deelnemers tijdens de ceremonie  het besluit van Nederlanderschap ontvangen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten