Wereldlichtjesdag Ommen 2019

Geen kind is zo aanwezig als het kind dat wordt gemist

Op 8 december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd, gaat er om 19.00 uur, tijdzone na tijdzone, een golf van licht over de wereld, doordat er kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. In Ommen vindt dit jaar voor de derde keer Wereldlichtjesdag plaats, buiten aan de vijver bij de Jeroen Boschstraat in de wijk Alteveer.

Stichting Wereldlichtjesdag Ommen is een initiatief van Ommer ouders van een overleden kind en werd in 2017 opgericht. Zij worden gesteund door vele vrijwilligers en donaties/sponsoring van particulieren en bedrijven die Wereldlichtjesdag een warm hart toedragen. Hierdoor kunnen de lichtbootjes kosteloos uitgereikt worden aan een ieder die een kind wil herdenken. Op de avond zelf kan er worden gedoneerd in de giften bus bij de ingang maar ook op de website zit een donatieknop om deze stichting te steunen.

‘De bijeenkomst start om 18.15 uur met ontvangst en uitreiking van de lichtbootjes’, aldus Jeannet Veurink namens de organisatie. ‘Er is gelegenheid om de lichtbootjes met een tekst, bloem of (koos)naam van het kind te personaliseren. Wie een kaars wil branden voor een overleden kind, is welkom. Dit geldt voor een ieder die zich met een overleden kind verbonden voelt, kort geleden of decennia terug. Iedereen wordt uitgenodigd om een lichtje te branden, voor elk kind wat gemist wordt, door een miskraam, stil geboren kinderen of als het kind op latere leeftijd is overleden. Wanneer men verzekerd wil zijn van een bootje, is het raadzaam vooraf aan te melden, ook als we de (koos)naam van het kind mogen benoemen, kan dit per e-mail doorgegeven worden’.

Om 18.30 uur openen we de herdenkingsbijeenkomst met enkele woorden en met zang van de drie keer twee zingende zussen van MuSis, muzikaal begeleid op de piano door Henk Ruiter en gitarist Maarten Sloot. ‘De bedoeling is dat om 19.00 uur alle lichtbootjes ontstoken zijn en ze te water kunnen gaan terwijl het speciaal voor Wereldlichtjesdag gecomponeerde lied “Precious Child” te horen is’, vult Timo Pot aan. ‘Na afloop is er gelegenheid om een warme consumptie te nuttigen en na te praten. Tegen 19.30 uur sluiten we de bijeenkomst af’.

Voor meer informatie of aanmelding van het kind (uiterste inschrijfdatum 4 december) info@wereldlichtjesdagommen.nl of de website www.wereldlichtjesdagommen.nl. Indien er door extreme weersomstandigheden uitgeweken moet worden naar een binnen locatie, wordt dit via social media en de website bekend gemaakt.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten