De Notenkraker

Het luisterrijke ballet De Notenkraker van Tsjajkovski is het perfecte onderwerp van een Ccoba-lezing in kerstsfeer, gegeven door Gerard van der Laan. Op dinsdag 10 december vanaf 20.00 uur hoort u in de Bibliotheek Ommen alles over dit meesterwerk uit het klassieke repertoire.

Er is wellicht geen sprankelender, vrolijker, meeslepender en klankrijker muziekstuk dan het ballet ‘De Notenkraker’ van de negentiende-eeuwse Russische componist Pjotr Iljitsj Tsjajkovski. In de Ccoba-lezing van december gaan we fragmenten uit de Notenkraker bekijken en beluisteren in de kerstsfeer. Schitterende decors, prachtige kostuums, adembenemende beheersing van de dansers komen samen met de betoverende muziek van Tsjajkovski.

Gerard van der Laan is klassiek concertpianist en heeft jaren ervaring met het geven van lezingen over uiteenlopende muzikale onderwerpen. Vanuit een diepe kennis van muziek en een passie voor het overdragen van kennis en cultuur neemt hij zijn publiek mee op fascinerende reizen door de wereld van de klassieke muziek.

Dinsdag 10 december 2019, 20.00 uur, Bibliotheek Ommen. De lezing is op de bovenverdieping, bereikbaar met de lift.

· Toegangsprijs: € 7, bibliotheekleden € 5, vrienden van Ccoba € 3.

· Kaarten zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek (tijdens bemande openingsuren, weekdagen na 14.00 uur en zaterdag na 10.00 uur), via www.bibliotheekommen.nl en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.

· De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Ommen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten