Basiscursus Digitale Fotografie

Ook dit voorjaar geeft Dook van Gils de Basiscursus Digitale Fotografie, zodat cursisten nog vóór hun vakantie beter leren fotograferen. De cursus blijkt in een grote behoefte te voorzien, omdat veel mensen een (spiegelreflex)camera aanschaffen, maar de mogelijkheden daarvan niet weten te benutten. Dook van Gils: “Het is nog altijd zo, dat de fotograaf de foto maakt en niet de camera, ook al was die nog zo duur. Door de camera van de automatische stand af te halen, is er zoveel meer mogelijk. Dat wil ik de cursisten graag laten zien. Daarnaast is leren kijken belangrijk. Dat klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook.”

Tijdens de cursus van drie avonden en een praktijkochtend, worden cursisten vertrouwd gemaakt met de camera en leren ze hoe tegenvallende foto’s vermeden kunnen worden.

Naast theorie en een stukje techniek komen o.a. portret-, landschaps- en vakantiefotografie aan de orde. Ook wordt aandacht besteed aan compositie, kleurgebruik etc. Leuk en leerzaam zijn de steekwoorden voor de cursus. Het soort camera dat de cursist heeft is niet belangrijk.

De eerste avond start op dinsdag 18 februari om 19.30 uur in de studio van Dook van Gils aan de Vermeerstraat 11b in Ommen.  Aanmelden kan via de site, waarop alle informatie te vinden is, of telefonisch 06-152 777 70.

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten