Foto: Dook van Gils

Basiscursus digitale fotografie in Ommen

Ook dit jaar geeft Dook van Gils weer les in het leren fotograferen en het omgaan met de camera: de Basiscursus Digitale Fotografie. De cursus blijkt in een grote behoefte te voorzien, omdat veel mensen een (spiegelreflex)camera aanschaffen, maar de mogelijkheden daarvan niet weten te benutten.

Dook van Gils: “Het is nog altijd zo, dat de fotograaf de foto maakt en niet de camera, ook al was die nog zo prijzig. Door de camera van de automatische stand af te halen, is er zoveel meer mogelijk. Daarnaast is bewust en kritisch kijken heel belangrijk. Dat wil ik de cursisten graag leren.”

Tijdens de cursus van een drie avonden en een ochtend, worden cursisten vertrouwd gemaakt met de camera en leren ze hoe tegenvallende foto’s te verbeteren zijn. Naast theorie en een stukje techniek komen o.a. portret-, landschaps- en vakantiefotografie aan de orde. Ook wordt aandacht besteed aan compositie, kleurgebruik etc. Leuk en leerzaam zijn de steekwoorden voor de cursus. Het soort camera dat men heeft is niet belangrijk.

De eerste avond is op maandag 18 januari vanaf 19.30 uur bij Charme Hotel Wildthout. Graag vooraf aanmelden. Opgave of info: dookvangils@hotmail.com of 0529-451150 www.dookvangils.nl

Artikel delen:
Foto's 6
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Foto: Dook van Gils
Gerelateerde berichten