Basiscursus digitale fotografie

Nu de coronamaatregelen versoepeld worden, is het weer tijd voor iets leuks én leerzaams. Veel mensen zijn wel toe aan iets leuks en coronabeperkingen of niet: er is altijd wel iets te fotograferen!

Dit najaar geeft Dook van Gils weer een Basiscursus Digitale Fotografie. De cursus blijkt in een grote behoefte te voorzien, omdat veel mensen een (spiegelreflex)camera aanschaffen, maar de mogelijkheden daarvan niet weten te benutten. Dook van Gils: “Het is nog altijd zo, dat de fotograaf de foto maakt en niet de camera, ook al was die nog zo duur. Door de camera van de automatische stand af te halen, is er zoveel meer mogelijk en krijgen foto’s meer zeggingskracht. Dat wil ik de cursisten graag laten zien. Daarnaast is leren kijken belangrijk. Dat klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook.”

Tijdens de cursus van drie avonden en een praktijkochtend, worden cursisten vertrouwd gemaakt met de camera en leren ze hoe tegenvallende foto’s vermeden kunnen worden.

Naast theorie en een stukje techniek komen o.a. portret-, landschaps- en vakantiefotografie aan de orde. Ook wordt aandacht besteed aan compositie, kleurgebruik etc. Leuk en leerzaam zijn de steekwoorden voor de cursus. Het soort camera dat de cursist heeft is niet belangrijk.

De eerste cursusavond is op maandag 20 september vanaf 19.30 uur in de Kern aan de Bouwstraat in Ommen   Aanmelden kan via het contactformulier de site, waarop alle informatie te vinden is, of telefonisch 06-152 777 70.

www.dookvangils.nl

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten