Basiscursus Digitale Fotografie weer van start

Op maandagavond 4 maart start Dook van Gils weer met een Basiscursus Digitale Fotografie. In drie avonden en een praktijkochtend worden cursisten vertrouwd gemaakt met hun camera en leren ze hoe tegenvallende opnamen verbeterd kunnen worden.

“De meeste mensen laten de camera steeds op de automatische stand staan. Dat is jammer, want er is zoveel meer uit een camera te halen, zeker uit een spiegelreflex. Als je een foto gemaakt hebt op de automatische stand en die is niet goed geworden, bijvoorbeeld te licht of te donker, kun je er nog een stuk of wat maken op die stand, maar de foto zal niet beter worden. Met een eenvoudige handeling kun je de foto op een andere manier maken, zodat de belichting wel goed is,” zegt Dook van Gils. “Leren kijken is echter net zo belangrijk als de techniek. Dat klinkt heel simpel en dat is het ook, als je weet waar je op moet letten. Ik vind het ontzettend leuk om de cursisten dat te leren.”

Naast theorie en een stukje techniek komen onder andere portret-, landschaps- en vakantiefotografie aan de orde. Ook wordt aandacht besteed aan compositie, kleurgebruik etc. Leuk en leerzaam zijn de steekwoorden voor de cursus.

De lessen worden gegeven in de studio van Dook aan de Vermeerstraat 11b. Om aan alle cursisten voldoende aandacht te kunnen besteden, is het maximaal aantal deelnemers acht; er is nog plaats voor een paar cursisten.

Voor opgave of informatie: 06-152 777 70 of via het contactformulier op de site: www.dookvangils.nl.

Artikel delen:
Foto's 3
Gerelateerde berichten