Dichtworkshop in Bibliotheek Ommen

Het is februari en de poëzie hangt in de lucht! In de jaarlijkse Poëzieweek organiseert de Bibliotheek Salland op dinsdag 4 februari een dichtworkshop in de bibliotheek in Ommen. Leer je mooiste herinneringen vertalen in een prachtig, eigen gedicht. De workshop wordt gegeven door Renée Luth, stadsdichter van Groningen, van 19.30 tot 22.00 uur.

Onder de titel ‘Het alledaagse in een nieuw licht’ leert Renée Luth de deelnemers hoe ze vanuit hun eigen ervaring poëzie kunnen schrijven. Renée Luth: ‘Ik breng poëzie en taal vaak als spelvorm. Ik wil kinderen, jongeren en volwassenen vooral de vrijheid laten ervaren van de taal. Ze laten zien dat taal niet alleen onderdeel van een les is maar vooral ook plezier en communicatie is. Daarnaast leer ik mensen hoe je met heel weinig woorden een gevoel of wereld kunt creëren, hoe als het ware een film bij mensen in het hoofd aan gaat als ze luisteren naar jouw gedicht. Hoe je soms meer zegt met wat je niet zegt.’

Renée Luth stond vanaf haar vijftiende op allerlei podia, zoals Dichters in de Prinsentuin, Noorderzon, Vurige Tongen, Perdu en Hongerige Wolf. Haar debuutbundel Pingpongtong kwam in juli 2011 uit, haar tweede bundel heet Preparaat. Ze is programmamaker voor Spoken Word (taalkunsten gericht op het podium) bij Urban House Groningen en freelance docent poëzie bij Stichting Poëziepaleis.

Sinds begin 2019 is Renée stadsdichter van Groningen en schuift ze geregeld aan als tafeldame bij RTV Noord. Renée geeft poëzieworkshops aan kinderen, jongeren en volwassenen.

Meedoen is gratis, aanmelden is vereist. Dat kan via de website van de Bibliotheek Salland.

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten