De Bibliotheek Salland gaat weer open

In de week van maandag 18 mei worden de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer beperkt geopend. Bezoekers kunnen er terecht om boeken te lenen en terug te brengen. De andere activiteiten en voorzieningen volgen op een later moment.

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn iets versoepeld. Daardoor kunnen de bibliotheken weer starten met een deel van de dienstverlening. Directeur-bestuurder Frederique Westera: ‘Daar zijn we natuurlijk heel blij mee! In de week van 18 mei gaan we in onze vestigingen beginnen met het uitlenen van boeken. Achter de schermen zijn we deze week hard aan het werk om de bibliotheken zo in te richten dat we iedereen op een veilige manier weer welkom kunnen heten.’

De openingstijden:

Bibliotheek Heino: Maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur, maandagavond 17.00-19.00 uur.

Bibliotheek Olst: Maandag-, woensdag- en vrijdag 14.00 -17.00 uur, maandagavond 17.00-19.00 uur.

Ommen: Maandag -woensdag-vrijdag middag 14.00 -17.00 uur, vrijdagavond 17.00 –19.00 uur.

Raalte: Dinsdag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag: 13.00-17.00 uur, woensdagavond 17.00 –19.00 uur.

De bibliotheek in Wijhe gaat nog niet open.

Bezoekers wordt gevraagd om hun bezoek aan bibliotheek kort te houden, en natuurlijk om de anderhalvemeterregel te volgen. Leestafel en werkplekken gaan later pas weer open. Vanaf nu is de Afhaalservice gestopt.

Sinds de lockdown halverwege maart bleven de bibliotheken online wel gewoon open. Zo is een enorm aanbod aan e-books, luisterboeken en digitale informatiebronnen beschikbaar. De nieuwe ThuisBieb-app biedt 100 e-books gratis te lezen aan, ook voor wie geen lid van een bibliotheek is. Bovendien kon iedereen de afgelopen weken de Bibliotheek Salland bellen voor advies en hulp bij het gebruik van de online collectie. Leden die toch liever een papieren boek lazen, mochten bij de Afhaalservice hun leesvoorkeuren doorgeven en konden kort daarop een tasje met boeken ophalen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten