Frisse wind door Paviljoen aan de Vecht

Het duurde door de coronacrisis iets langer dan gehoopt, maar Klaas Hurink staat te popelen om op 1 juni eindelijk de deuren van zijn nieuwe aanwinst te openen. Als nieuwe uitbater weet Klaas wat hij wil: “Paviljoen aan de Vecht moet weer toegankelijk worden voor iedereen.’’

Ondanks het mooie weer van de afgelopen maanden, bleef het terras noodgedwongen leeg. Vlak voor de crisis nam Klaas het besluit om het Paviljoen aan de Vecht over te nemen. Een besluit waardoor hij eindelijk beschikt over zijn eigen terras. het is er in zijn tijd als kroegeigenaar van Clees in al die jaren nooit van gekomen, maar vanaf 1 juni kan Klaas ook eindelijk buiten zijn ei kwijt: “Toen de kans kwam om dit over te nemen heb ik geen seconde getwijfeld, de locatie is prachtig. Zo dicht aan de Vecht.’’

Mooie locatie moet toegankelijk zijn voor iedereen

De exclusieve look die het in het verleden had, is voor Klaas van minder groot belang. Die locatie aan de Vecht wil Klaas graag met iedereen delen en hij wil de naam van het restaurant dan ook eer aan doen: “Het is niet voor niks een paviljoen. We willen laagdrempelig een strandgevoel creëren, waar lekker eten en genieten van het uitzicht centraal staan.’’

Uitgebalanceerde menukaart

Lunchen en dineren, het kan vanaf 1 juni. Paviljoen aan de Vecht geeft zowel rond lunch- en etenstijd de mogelijkheid om te genieten van een uitgebalanceerde menukaart. Chefkok Kevin Haar, voorheen werkzaam bij Bluefinger in Zwolle, laat in de menukaart zijn liefde voor de Franse en Aziatische keuken doorschijnen. Voor vlees- en visliefhebbers is er elke dag keuze uit verse producten, die toegankelijk zijn voor iedereen.

Ook vegetarische gerechten

Die toegankelijkheid is er ook voor vegetariërs, want ook daar is ruimte voor gemaakt op de menukaart. Klaas wil ook op dit gebied waarmaken dat iedereen terecht kan bij het vernieuwde paviljoen: “We vinden het belangrijk dat onze menukaart ook keuze heeft voor de groeiende groep vegetariërs, zo serveren we een heerlijke Noord-Italiaanse Polenta en de ‘Groentetuin’ is ook een mooi vers gerecht voor vegetariërs.’’

De lunchroom biedt rond de middag verschillende soepen en pasta’s aan, die met een fraai uitzicht genuttigd kunnen worden. Klaas hoopt dat hij in de toekomst kan genieten van zijn volle terrassen: “Ik heb daar alle vertrouwen in, deze mooie plek trekt vanzelf mensen aan.’’

 

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten