Burgemeester ontvangt eerste exemplaar ‘De taal van de vorm’

Donderdag 27 augustus nam burgemeester Hans Vroomen het eerste exemplaar van ‘De taal van de vorm’ van de Ommer galeriehouder en beeldhouwer Tom Lucassen in ontvangst.

Eén van de eerste handelingen, ruim twee jaar geleden, van burgemeester Hans Vroomen was de opening van galerie Tom Lucassen aan de Prinses Julianastraat 10 in Ommen. Nu heeft hij het eerste exemplaar van het boek ‘De taal van de vorm’ in ontvangst genomen. In het boek beschrijft de beeldhouwer hoe de wereld achter het beeld is. Hierbij spreekt hij over de perfecte vormharmonie. In zijn werk is harmonie tussen uitnodigend en sober, maar ook tussen evenwichtig en dynamisch duidelijk herkenbaar. Beeldhouwen is in zijn filosofie het spel van lijnen en kaders, maar ook van toevoegen en weglaten. Tom Lucassen werkt in thema’s. Tussen deze themahoofdstukken door nam hij hoofdstukken op met beschouwingen over de kunst in zijn algemeenheid. Hoe kijken de beslissers van dit moment naar kunst? Wat is de functie, het nut en de noodzaak van kunst?

De overhandiging vond, vanwege de coronarestrictie, plaats in een sobere sfeer.

Burgemeester Hans Vroomen dankt Tom voor het eerste exemplaar en ziet er naar uit om in een stil uurtje te lezen over het belang van creativiteit en de vervlechting van kunst en samenleving.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten