Kijk op Kunst XXL: 3 t/m 23 oktober

Gedurende de maand oktober stellen de winkels in het centrum van Ommen ruimte beschikbaar aan de kunstenaars  uit het Vechtdal om hun werken aan het publiek te tonen. Omdat bijna alle evenementen van Vechtdalkunsten dit jaar niet zijn doorgegaan,  wordt de Kijk op Kunst van 2020 wat grootser aangepakt dan andere jaren en met een feestelijke opening op 10 oktober op de Markt te Ommen.

Op 10 oktober worden de Kijk op Kunst weken geopend rond de muziekkoepel op de Markt  door de cultuurwethouder van Ommen dhr Scheele. De opening zal worden opgeluisterd met een optreden van Dominique Seldis, bassist van het concertgebouworkest en bekende TV persoonlijkheid. Een kunstwerk van Ton Beumer, één van onze kunstenaars, zal hierin een rol spelen.  De opening is om 14.00 uur rond de muziekkoepel op de Markt.

Na de opening van Kijk op Kunst op de Markt, begeven we ons richting het Kerkplein, waar op deze zaterdag de kunstmarkt Montmartre wordt gehouden. De stadsdichteres Viviane Roos zal op haar eigen wijze hier een voordracht geven.

De kern van Kijk op Kunst blijven de winkels en de kunstpresentaties hierin.  50 Winkels, waaronder drie galerieën in het centrum van Ommen en 40 kunstenaars doen hieraan mee. Winkelier en kunstenaar hebben een fraaie presentatie van kunstwerken in de etalage of winkelruimte gemaakt.  Een vakjury kiest hieruit de beste presentatie die tijdens de opening wordt bekendgemaakt en gehuldigd.

Op zaterdag 10 en 17 oktober wordt er op het kerkplein de gezellige kunstmarkt Montmarte gehouden, die normaal gesproken een aantal malen in de zomer plaatsvindt, maar voor deze gelegenheid dan  in de Kijk op Kunst maand wordt georganiseerd. Kunstenaars presenteren en verkopen hun werk op deze markt en demonstreren hun werkwijze, opgeluisterd met een troubadour en kramen met diverse streekproducten.

In het kort:

•        3 t/m 23 oktober Kijk op Kunst dagen

•        8 oktober; 18.00 uur: huldiging en bekendmaking van de beste presentatie “Kijk-op-Kunst” 2020 ter plaatse van de winnende winkel/presentatie

•        10 oktober; 14.00 uur: officiële opening van de Kijk-opKunst maand door de wethouder dhr Scheele en opgeluisterd met Dominique Seldis. Rondgang bij een aantal winkels en eindigend op het Kerkplein (Montmartre) met een voordracht van Viviane Roos, ongeveer 15.00 uur

•        10 en 17 oktober; 12.00-17.00 uur, Montmartre rond het Kerkplein.

•        17 oktober; 14.00 uur worden drie nieuwe geschilderde panelen aan de stad Ommen aangeboden in het kader van het Panelenpad. Locatie: Kerkplein.

•        Voor de kinderen is er een puzzeltocht beschikbaar die langs de  kunstwerken zullen leiden. Onder de inzenders wordt een leuke artistieke prijs verloot.  De puzzle is op te halen bij Quattro Store, de Husselmus en Cis & Bro Bakery.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten