Kunst kijken tijdens de herfstvakantie

In de periode rond de herfstvakanties van 5 t/m 26 oktober, is er het evenement “Kijk op Kunst” in Ommen. In het centrum van Ommen presenteren diverse kunstenaars uit het Vechtdal zich in de leuk opgemaakte etalages van de diverse winkels. Dit evenement zal op 4 oktober feestelijk worden ingeluid door de burgemeester Hans Vroomen.

Dit jaar hebben tweeënvijftig winkeliers hun etalage en winkel beschikbaar gesteld om samen met evenzoveel kunstenaars een gevarieerd kunstaanbod te presenteren. Dit herfstevenement is voor het publiek dé gelegenheid om kennis te maken met diverse kunstvormen zoals beelden, schilderijen, keramiek en houtsnijwerk en voor Ommen om zich te presenteren als een kunstminnend stadje waarin het fijn is te winkelen. Kijk op Kunst wordt georganiseerd door de Stichting Vechtdalkunsten, een stichting waarbij een honderd kunstenaars zijn aangesloten.

Het publiek mag uit alle presentaties de beste kiezen. Om het publiek te verleiden een stem uit te brengen op de meest aansprekende etalage, wordt er onder de inzendingen een kunstwerk van Frieda Waanders verloot. Op vrijdag 4 oktober, om 17.00 uur wordt het startsein gegeven voor Kijk op Kunst door de burgemeester van Ommen. Dit vindt plaats in het informatiecentrum, Kerkplein 12 te Ommen.

Van de winkels met deelnemende kunstenaars is een flyer samengesteld, met plattegrond van Ommen met een overzicht van de deelnemende winkels. De flyers zijn onder andere bij de deelnemende winkeliers (herkenbaar aan een deurposter), beschikbaar.

Deze is ook te downloaden van de website Vechtdalkunsten.nl.

Foto: deelnemende winkelier 2018 © vechtdalkunsten

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten