Silo Kledingreparatie en Luuk Vogelzang grote winnaars Kijk op Kunst

De meest aansprekende etalage van de Kijk op Kunst 2020 is door een jury bepaald en onlangs bekendgemaakt. Door de corona heeft de prijsuitreiking alleen met de direct betrokkenen plaatsgevonden. De grote winnaar is ‘Silo, Kleding reparatie en stomerij’ met schilderijen van Luuk Vogelzang.

Dit jaar vond de 14de Kijk op Kunst plaats in 50 winkels in Ommen met 43 kunstenaars. Een jury van drie personen, relevant voor de Ommer gemeenschap, hebben de beste, mooiste, of meest aansprekende combinatie van kunstwerken en etalage ‘producten’ uitgekozen.

De jury geeft als reden op: “Op de etalageruit staat: ‘Silo, Kleding reparatie en stomerij’. De schilderijen van Luuk laten een beeltenis zien van een frisse wind die door de kleding gaat, waarbij er één kledingstuk weg waait. Heel grappig. Op de andere schilderijen spelen kleding ook de hoofdrol.” De prijs werd uitgereikt door Hester Molenberg, zelf kunstenares en heeft voorheen vele jaren de Kijk op Kunst georganiseerd.  Verder waren daar de heer en mevrouw Silo en de kunstenaar. Luuk vermeldde dat mevrouw Silo expliciet vroeg om schilderijen waar kleding een rol speelt. De kunstenaar kon daar goed op inspelen, met de winnende etalage als resultaat.

De prijs is de “eer” en vermelding met foto in de brochure van Kijk op Kunst in 2021.

Op de foto van links naar rechts: Hester Molenberg, dhr en Mevr. Silo, Luuk Vogelzang.

Foto (C): Annemarie Leebeek

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten