Boodschappen voor de Voedselbank

Elk jaar worden in december inzamelacties gehouden voor Voedselbank Hardenberg-Ommen. Dit jaar is dat extra hard nodig omdat voedselbanken momenteel minder producten worden aangeboden om uit te delen. Diverse acties zijn inmiddels opgezet om de slinkende voorraden aan te vullen. In dat kader wordt aanstaande zaterdag een winkelactie gehouden bij Albert Heijn in Ommen.

Producten inleveren

Zaterdag 28 november werden met een actiedag bij Jumbo Ommen al 56 volle kratten opgehaald. Eigenaren Ronald Heemskerk en Erik Epskamp vonden dat nog niet genoeg en wilden nog meer inzamelen. Klanten kunnen daarom nog tot 15 december producten inleveren aan de kassa’s. Daarnaast schenken ze nog een pakketje met koffie, thee en lekkers aan de cliënten in Ommen.

Ondertussen zijn er ook diverse andere acties gaande.  Zo zet het Platform van Kerken in Hardenberg  de inzamelactie voor Dankdag nog een maandje door, dus kunnen er nog steeds houdbare producten worden ingeleverd bij de Hardenberger PKN- en GKV-kerken. Ook zamelt Maud Kleinlugtebeld in Lemele nog tot 21 december houdbare producten in.

Winkelactie

Bestuurslid Roos ter Beek: “Een altijd zeer vruchtbare jaarlijkse actie is de grote winkelactie in december, waar vrijwilligers de klanten van supermarkten vragen een of meerdere extra producten mee te nemen om deze te doneren aan de Voedselbank. Andere jaren deden er 10 supermarkten mee aan de actie. Maar niet in elke winkel is voldoende ruimte om coronaproof te werken. Gelukkig hebben twee supers in Ommen wel de ruimte en wilden ze meteen meewerken. De andere winkels houden alternatieve acties voor ons. Echt heel fijn dat iedereen zo enthousiast meedenkt en meedoet.”

Zaterdag 12 december staan vrijwilligers bij de Albert Heijn in Ommen klaar voor een winkelactie voor de Voedselbank Hardenberg-Ommen. Binnen delen vrijwilligers netjes op afstand boodschappenlijstjes uit. Op de parkeerplaats kunnen klanten geheel coronaproof hun producten doneren.

Via www.voedselbank-hardenberg.nl is meer informatie te vinden over het werk van de Voedselbank. Ook is er de mogelijkheid op de site om eenmalig een gift te doen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten