Kerstpakketten voor de Voedselbank

Vaak worden delen van of zelfs hele kerstpakketten niet gebruikt. Soms zijn er teveel besteld, soms worden ze niet afgehaald. Maar het is toch zonde om het pakket weg te gooien of te laten liggen. De inhoud van zo’n pakket komt namelijk wel heel goed terecht bij de Voedselbank.

In Ommen aan de Merelstraat 84 is de mogelijkheid om kerstpakketten of delen ervan in te leveren. Er wordt ingezameld op vrijdag 18 december van 17.00 tot 20.00 uur en donderdag 24 december tussen 12.00 en 14.00 en van 17.00 tot 20.00 uur of anders op afspraak.

Voor wie in Ommen woont, maar zelf niet kan brengen is er ook de mogelijkheid dat de producten worden gehaald. Voor afspraken kan gebeld worden met 06-48765732.

In Hardenberg kunnen kerstpakketten ingeleverd worden bij de Voedselbank aan de Nijverheidsstraat 2 op woensdagen en vrijdagen tussen 9.30 en 11.30 uur.

Meer pakketten in 2021

Bestuurslid Roos ter Beek: “De Voedselbank Hardenberg-Ommen houdt er rekening mee dat er in 2021 meer mensen hulp vragen. Daar zijn we echt op voorbereid. We zijn nu hard bezig met acties om producten en geld op te halen. We zijn dankbaar dat er zoveel mensen meehelpen en ook vele spontane acties en donaties worden gedaan.”

Momenteel helpt de Voedselbank in de gemeentes Hardenberg en Ommen meer dan 720 personen. Elke week worden meer dan 285 met boodschappen gevulde pakketten uitgegeven aan gezinnen die dat nodig hebben. De verwachting is dat door de coronacrisis in 2021 meer mensen hulp nodig gaan hebben. Maar er bestaat nog steeds schaamte om naar de Voedselbank te gaan.

Roos vervolgt: “Ervaring leert dat mensen na de eerste keer niet meer schromen, maar opgelucht zijn. Wij oordelen niet en willen mensen die in nood komen op het hart drukken dat we genoeg hebben. Zeker in deze tijd kan het zomaar gebeuren dat je financieel tekort komt. Je kunt die pech hebben. Neem dan contact op, wij staan voor je klaar om die zorg om voedsel in elk geval weg te nemen.”

Op www.voedselbank-hardenberg.nl is informatie te vinden over de Voedselbank Hardenberg-Ommen.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten