Huishoudelijke Hulp in Ommen gaat veranderen per 1 februari 2021

Per 1 februari 2021 gaat de algemene voorziening Huishoudelijke Hulp in de gemeente Ommen veranderen. De contracten met de huidige aanbieders lopen per 1 februari af. Omdat de kosten voor de voorziening Huishoudelijke Hulp de afgelopen jaren flink zijn gestegen, zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd om zo goed mogelijk de voorziening Huishoudelijke Hulp te kunnen blijven aanbieden.

Verandering in voorziening Huishoudelijke Hulp

Inwoners die op dit moment gebruik maken van de voorziening Huishoudelijke Hulp hebben een brief ontvangen van de gemeente. In deze brief staat dat het aantal uur ondersteuning dat de inwoner ontvangt binnen de algemene voorziening Huishoudelijke Hulp gaat wijzigen. De algemene voorziening biedt vanaf 1 februari 2021 voor 72 uur per jaar ondersteuning in het huishouden. De inwoner maakt zelf met de thuiszorgorganisatie afspraken over de invulling van de huishoudelijke werkzaamheden.

Thuiszorgorganisaties per 1 februari 2021

De gemeente Ommen heeft met vijf thuiszorgorganisaties afspraken gemaakt. Voor de maatwerkvoorziening met Carinova, Beter Thuis Wonen en Tzorg. Voor de algemene voorziening met voorgenoemde thuiszorgorganisaties en Buurtdiensten en Alphatrots. De Saxenburggroep werkt samen met Carinova. Mocht blijken dat de ondersteuning uit de algemene voorziening Huishoudelijke Hulp onvoldoende is, dan kan dit kenbaar gemaakt worden aan een medewerker van het Samen Doen team.

De medewerker van Samen Doen beoordeelt of een inwoner in aanmerking komt voor een maatwerkvoorziening Huishoudelijke Hulp. In verband met de coronamaatregelen komt er geen medewerker van Samen Doen op huisbezoek. Er wordt zoveel mogelijk telefonisch of via beeldbellen opgelost. Het Samen Doen team is te bereiken via telefoonnummer 14 0529.

Artikel delen:
Foto 1
Gerelateerde berichten