Bestsellerauteur online op bezoek bij de Bibliotheek Salland

Lezing Annejet van der Zijl

Sonny Boy, Bernhard of De val van Annika S., wie kent deze bestsellers niet? Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen Nederlandse schrijvers. Op donderdag 20 mei om 19.30 geeft ze online een lezing vanuit de Bibliotheek Salland.

Annejet van der Zijl schreef tot dusver zes non-fictieboeken en één fictieboek, die alle bestsellers werden. Ze heeft een achtergrond in de journalistiek en werkte onder andere als misdaadverslaggeefster. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust, een reconstructie van de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi. Vier jaar later volgde Anna, de biografie van Annie M.G. Schmidt, in 2002 kwam Sonny Boy op de boekenplank en in 2009 de verborgen geschiedenis van onze voormalige prinsgemaal Bernhard.

In 2015 verscheen De Amerikaanse prinses, over het veelbewogen leven van Allene Tew, de Amerikaanse peetmoeder van prinses Beatrix. Dit boek bezette wekenlang de eerste positie op de bestsellerlijsten. Inmiddels zijn er meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Een nieuw boek van haar wordt aan het eind van dit jaar verwacht. Kortom, Annejet van der Zijl is een meesterverteller van bijzondere verhalen aan de hand van universele thema’s.

Samen met drie boekhandels uit de regio organiseert de Bibliotheek Salland op donderdagavond 20 mei om 19.30 uur een lezing door Annejet van der Zijl. In de Bibliotheek Salland vestiging Raalte gaat zij in gesprek met Jetze Dam: over haar werk, inspiratiebronnen, bewonderde vakgenoten en of er in Salland ook vergelijkbare verhalen te schrijven zouden zijn. De lezing is thuis via internet te volgen. Deelnemers krijgen ruim de gelegenheid om vragen te stellen en om gesigneerde boeken te bestellen.

Aanmelden kan via www.bibliotheeksalland.nl/annejet. Bijwonen van de online lezing is gratis.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten