Europees Erfgoedlabel voor Ommerschans

Op de Ommerschans komt de geschiedenis tot leven. Zo’n 200 jaar geleden werd hier een kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid gebouwd. En in de 17e eeuw werd deze plaats als verdedigingsschans gebruikt. Reden genoeg afgelopen weekend voor een onthulling van het Europees Erfgoedlabel door wethouder Scheele van Ommen en wethouder Looman van Hardenberg afgelopen weekend.

,,Het unieke verhaal van de Koloniën van Weldadigheid wordt bevestigd met de toekenning van dit Europees Erfgoedlabel” zet wethouder Scheele. ,,Het is een erkenning voor de belangrijke rol die ze gespeeld hebben in de Europese geschiedenis.”

Hij bedankte met name de vrijwilligers van de Vereniging Ommerschans die zich al jaren inzetten voor het behoud van deze plek. Het label is in totaal 48 keer uitgereikt, waarvan vier keer in Nederland. Naast de Ommerschans, onderdeel van de Kolonies van Weldadigheid, beschikken ook Kamp Westerbork, het Vredespaleis in Den Haag en het Verdrag van Maastricht over het label.

Zelf een wandeling maken door het historische gebied van de Ommerschans? Maandelijks organiseert Vereniging de Ommerschans een wandeling onder begeleiding van een gids. 

Kijk voor meer informatie op www.ommerschans.nl.

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten