Statushouders ontvangen participatieverklaring

Tijdens een feestelijke ceremonie afgelopen maandag ontvingen elf statushouders een participatieverklaring van wethouder Jaspers Faijer. Dit naar aanleiding van het participatieverklaringstraject dat ze samen doorlopen hebben. Wethouder Jasper Faijer: “Het is mooi om juist samen bezig te zijn met participatie. De cultuur in Nederland is nieuw en anders dan in de landen van herkomst, daarom is uitleg en duiding onmisbaar voor onze nieuwe Ommenaren.”

Tijdens het participatieverklaringstraject leren deelnemers door middel van kennisoverdracht en oefeningen over normen en waarden in Nederland, maar ook over sociale regels. De kernwaarden vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie worden concreet gemaakt door uitwisseling, dialoog en discussie. Door de verklaring te ondertekenen geven deelnemers aan actief mee te willen doen in de Nederlandse samenleving. “Daarom is dit een belangrijk tussenstation in het inburgeringstraject” aldus Jaspers Faijer.

 

Volgens een lekkere Nederlandse traditie werd de ontvangst van de verklaringen gevierd met koffie en gebak. Om het bijzondere moment extra kracht bij te zetten, gaf Jaspers Faijer iedere deelnemer een cadeaupakket met lokale producten.

Artikel delen:
Gerelateerde berichten