Golftitel Overijssels kampioenschap naar ‘t Sybrook

Op Hooge Graven Golfclub Ommen werden afgelopen weekend de Overijsselse Golfkampioenschappen gehouden. De clubtitel ging in Ommen naar ’t Sybrook uit Enschede.

 

Door corona kon deze jaarlijkse krachtmeting vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar kreeg de organisatie toestemming het toernooi te organiseren onder voorwaarde dat alle aanwezigen, spelers en toeschouwers, een groen vinkje op de coronacheck-app konden tonen.

 

Er werd gestreden om de titels beste club, beste dame en beste heer van Overijssel. Marieke Blanken van Golf & Countryclub ‘t Sybrook mag zich een jaar lang de beste golfster van Overijssel noemen en Rutger-Jan Oosterhof van Golfclub Zwolle de beste heer. De vier beste scores van de dames en van de heren tellen voor de titel ‘beste golfclub’. De Sallandsche en ’t Sybrook eindigden op een gedeelde eerste plaats. Na het reglement erop nageslagen te hebben – deze situatie had zich niet eerder voorgedaan – ging de titel naar ‘t Sybrook. Hun beste dame en heer samen hadden een slag minder nodig over achttien holes.

 

De voorzitter van Hooge Graven Golfclub Ommen, Jan-Willem Schuit, reikte de prijzen uit. Hooge Graven kreeg veel complimenten voor de vlekkeloze organisatie en het team van enthousiaste vrijwilligers. Ook de greenkeepers werden bedankt voor de uitstekende conditie van de baan, zeker gezien de grote hoeveelheid regen, die de nacht ervoor en gedurende de wedstrijddag viel.

De vlag werd na de prijsuitreiking overgedragen aan de teamcaptain van Golfclub de Koepel, want volgend jaar worden de kampioenschappen op de eerste zondag in oktober gehouden in Wierden.

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten