‘Spectaculaire intocht’ Sinterklaas in Coevorden

Het belooft dit jaar een spectaculaire intocht van Sinterklaas in de Haven van Coevorden te worden, op 13 november aanstaande. Met meer dan zestig Pieten, een rondtocht door het centrum en daarna een feestelijke afsluiting op de Markt. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

Dit jaar heeft het centrummanagement samen met de activiteitenclub van Coevorden besloten voor een Sinterklaasoptocht met een compleet nieuwe opzet. “Wij zijn voornemens dé Sint-intocht van de regio te worden,” aldus Edwin Boomstra, centrummanager van Coevorden.

Het evenement wordt compleet gerestyled. Een eigentijds Sinterklaasfeest in de sfeer en beleving van ‘De Stad van Strijdt’ passend bij de vestingstad. Met onder meer de aankomst met historische boten. Daarnaast zal Sinterklaas met zijn Pieten door het centrum gaan met historische oude auto’s en het Garnizoen. ,,Alles draagt hier bij aan het beeld en verhaal van Coevorden.”
Sinterklaas komt in Coevorden met ruim zestig Pieten. Er wordt samengewerkt met onder anderen lokale partijen zoals de Havenvereniging in Coevorden. Zij dragen zorg voor
een aantal historische bootjes.

Zo zal ook In2Dance met hun dansschool optredens verzorgen. Verder is er een Pietenband, een dweilorkest, een tractor, roeiboten en historische wagens. ,,Uiteraard zullen wij als organisatie ons aan de geldende corona regels houden.”
Sinterklaas komt rond 14.00 uur aan in de Haven in Coevorden.

 

Foto: Wilmar Dik (reclamebeeld.nl).

Meer op de website www.reclamebeeld.nl.

 

(Ingezonden bericht)

Artikel delen:
Gerelateerde berichten